Vi har testet varmeplaten både på skolen og i vår personalrestaurant Det Gror AS.

For det første ser platen mye bedre ut enn den vi har fra før og den er mye lettere og flytte på. Den er liten og nett. Skolelokalene ligger i 1. etasje og personalrestauranten ligger i 5. etasje. Varmeplaten har vært veldig lett å ta med seg både opp og ned etasjene.

Videre er den veldig enkel i bruk. Det er bare å sette kontakten i og den varmes raskt opp. Vi trenger ikke å være redd for å brenne oss på platen noe som gjør det mer sikkert i forhold til HMS.

Vi har brukt den blant annet for å holde varm mat på buffeten. Den fungerer veldig godt til det da hverken saus eller mat brenner seg i bunn av kasseroller og fat. Det gjør hverdagen vår mer effektiv i og med at vi ikke trenger å røre i maten/sausen så ofte. I buffeten har vi hatt både varm og kald saus på samme plate og det har fungert veldig fint.

Når vi jobber med varm på kjøkkenet har vi hatt behov for å holde noe mat varmt uten at det skal koke. Gastrofoil har fungert veldig bra til det. For eksempel oppvarmet melk som vi sper i en bechamel. Varmt smør som vi sper i en bernaise osv.

Det hadde vært helt ideelt å hatt Gastrofoil med oss når vi har vært på messe. Skolen har stått på blant annet matstreif, Yrkesmesse og bondens marked. I tillegg har vi en mattruck hvor vi har servert vafler og andre matvarer, der hadde det vært veldig praktisk og hatt en varmeplate for å holde maten varm på. Når det er kunder i nærheten hadde vi ikke trengt å være redd for at noen skulle brenne seg på platen når de skal forsyne seg med smaksprøver.

Under selskaper har vi hatt Gastrofoilen med ekstra mat på på hovmesterbord i nærheten av gjestene. Dette har gjort at servitørene ikke trenger å gå så langt for å fylle på mat til gjestene.

Vi skal teste Gastrofoilen mer og har så langt ikke sett noen svakheter med den. Heller utviklingspotensial i forhold til å utvide den med flere varmeplater etter hverandre og batteridrevet slik at vi ikke hadde trengt strøm når vi står på messer.

Vi har sluppet både store, tunge varmeplater og å fylle i vannbad for å holde maten varm i personalrestauranten etter at vi fikk prøve ut Gastrofoilen.


Hege Arntzen Rektor / Norsk Restaurantskole
Ved et julebord i desember prøvde vi ut den nye varmeplaten (matten) fra Ståle Herving. Platen fungerte helt optimalt og holdt temperaturer som er over krav fra mattilsynet etter måling av produkter som hadde stått 1 time på platen. Den er lett og frakte til og fra lager og den er enkel å holde ren i forhold til de produkter som er på markedet i dag. En annen fordel er at den tar liten plass på lager. Jeg kan på det sterkeste anbefale produktet for bruk på alle hotell og restauranter.
Jonny Karlsen, Kjøkkensjef Delikatessen / Studentskipnaden i NARVIK
Vi har under desember månad prøvad ut værmemattan, med ett mycket gott resultat. Værmemattan høll værmen bra. Størsta førdelen ær att mattan ær lætt att transportera, jag ser stora førdelar med den i catering samanhang och tillfælliga buffeløsningar just før att den ær lætt att transportera. Hade mattan funnits på marknaden i dag så hade de vart den løsningen jag hade sett på førsta hand.
Martin Jønsson, Head Chef Quality Hotel Grand Royal by Choice Hotels
Made on
Tilda